Bildemontering eller skrotning är gratis i Örebro

När en bil inte längre går att använda eller laga så är det dags att skrota den och ta tillvara på det som är helt. Därför lämnar man den till en bildemontering i Örebro där de återanvänder allt.

Förr kallade man det oftare att man skulle skrota sin bil men det berättar egentligen inte så mycket om vad man gör med den. Väldigt mycket av det som finns på en bil går att återanvända och det gör man på en bilskrot i Örebro.

Om man bara plockar bort alla personliga detaljer i en bil kan man lämna in den till en auktoriserad bilskrot i Örebro. De ser till att alla giftiga ämnen som finns i bilen tas om hand och lämnas till deponi. Resten tar de tillvara på olika sätt.

Det är bra för miljön att lämna bilen till en bildemontering i Örebro

När man lämnar sitt fordon till en bilskrot i Örebro gör man miljön en tjänst. Det är bra att gamla eller trasiga bilar inte står ute i miljön eftersom de kan läcka giftiga ämnen i marken. Metaller som finns i kaross och motor kan dessutom smältas ner och återanvändas.

Det som inte smälts ner kan man använda som reservdelar. På en bilskrot i Örebro rengör man alla delar som är hela och registrerar dem i en databas. Där går det sedan att leta upp begagnade reservdelar som blir billigare än nya och som kanske inte ens går att få tag på längre. Det blir bra både för plånbok och miljö.