Satsa på företagsevent med bussuthyrning

Kickoffen är äntligen här, och företaget är redo att ge sig iväg på ett minnesvärt äventyr till skärgården. En hel dag i gemenskapens tecken väntar, innan alla återvänder till kontoret. Men nu uppstår frågan: Hur tar ni er dit på bästa sätt?

För att säkerställa att ert företagsevent blir en fullträff och att alla medarbetare kan delta hela vägen, är det en klok idé att överväga bussuthyrning som er transportlösning. Ni kan samlas på företagskontoret och ge er iväg tillsammans, eller så kan ni mötas upp på en central plats som alla enkelt kan ta sig till, som exempelvis en centralstation. Där stiger ni på bussen och ger er av mot den plats ni har valt för ert event – kanske ett konferenshotell eller en annan anläggning. Under resan finns det dessutom möjlighet att göra den ännu mer minnesvärd genom att organisera lekar eller hålla föredrag – valet är ert.

Att hyra buss i Stockholm som transportmedel är både smidigt och snabbt, och det kan göra resan betydligt bekvämare och snabbare för alla deltagare. Dessutom är det en kostnadseffektiv transportlösning jämfört med att alla skulle köra sina egna bilar eller förlita sig på taxi och andra alternativ. När det är dags att återvända hem, kommer bussen och hämtar er igen och tar er tillbaka till den ursprungliga avreseplatsen eller en annan plats som ni har önskat. Även på vägen tillbaka kan ni koppla av och njuta av färden.

Smidigt och kostnadseffektivt

När ni har beslutat er för att använda bussuthyrning som er transportlösning, är det dags att planera resten av ert företagsevent. Använd tiden ombord på bussen för att organisera roliga aktiviteter som stärker teamkänslan. Varför inte anordna en tävling eller en frågesport? Det kan vara ett utmärkt tillfälle för medarbetarna att lära känna varandra bättre. Skapa en stämning redan på bussen genom att välja ett tema för resan och dekorera bussen därefter. Det kan vara allt från en beachparty-tema till en retrofest.

Om ni planerar att hålla föredrag eller presentationer under resan, se till att förbereda dem i förväg. Det kan vara en utmärkt möjlighet att dela företagets vision och mål med alla medarbetare. Tänk även på att ha tillräckligt med mat och dryck ombord, särskilt om resan är lång. Erbjud olika alternativ för att tillgodose olika smaker och behov.

Publicerat den
Kategoriserat som Buss

Däck Huddinge – vanliga frågor

Har du en bil i Huddinge så har du också ett ansvar i att följa de lagar och regler som finns vad gäller exempelvis service och underhåll. En viktig del i detta är att byta däck i Huddinge och att göra detta i samband med våren och i samband med att vintern står för dörren

Vårt nordiska klimat ställer krav på att man ska kunna framföra bilen på ett tryggt och säkert sätt oavsett väglag – och däcken blir det viktigaste i att kunna göra detta. Här nedan tänkte vi svara på några vanliga frågor om att byta däck i Huddinge och genom detta ge lite information, tips och råd om hur du ska gå tillväga – enligt följande: 

Kan jag byta däck i Huddinge på egen hand? 

Ja, men var beredd på att det tar lite tid och att det, framförallt, är ett tungt jobb. Du kommer att sitta i en obekväm position och du kommer att hålla ett tungt däck i händerna samtidigt som du ska försöka få det på plats. En vanlig skada i samband med däckbyten är ryggskott – var försiktigt och se till att arbeta lugnt och metodiskt. 

När ska jag byta däck i Huddinge? 

Två datum är viktiga att hålla koll på. Den 15 april är det sista datumet som du får använda dubbdäck – och den första oktober så kan du börja använda dig av vinterdäck. Två gånger per år så måste du alltså byta mellan sommar- och vinterdäck. Tänk dock även på att väderleken har en avgörande betydelse i detta. Om det skulle snöa efter den 15 april så kan du vänta med att byta. Polisen ser inte svart eller vitt på detta. 

Kan jag byta däck hos en verkstad? 

Ja, och det rekommenderas! Ett professionellt däckbyte innebär att dina gamla däck kontrolleras och att du kan få tid att köpa nya lagom till nästa säsong. Utöver detta så handlar det också om att däcken balanseras och därmed ger en lägre bränsleförbrukning och en ökad säkerhet, dels också om att kostnaden är låg och att jobbet går snabbt. En annan fördel med att byta däck i Huddinge på en verkstad är att du även kan inkludera förvaring av dina gamla däck i tjänsten. Det är smidigt – och prisvärt! 

Publicerat den
Kategoriserat som Bilverkstad

Bilhandlare Stockholm – köp bilen på ett tryggare sätt 

Dags att köpa en ny bil i Stockholm? Att man som bilägare uppdaterar sig med jämna mellanrum är ett faktum. Bilen man har kan ha blivit för dyr i drift, den kan ha börjat få en massa skador som blir för dyra att reparera – eller också så har man hamnat i en ny situation i livet där en ny bil blir ett måste. Det kanske inte är så kul att skjuta omkring sina barn i en sportbil? Där behöver man kanske en större, mer komfortabel och säkrare bil att åka i. 

Oavsett vilket så blir ett köp av en ny bil något som kräver eftertanke. Ny som i nybil är heller inte det vi ska skriva om här. Vi ska istället skriva om ett köp av en begagnad bil i Stockholm och vad man ska tänka på vid en sådan affär. De allra flesta som ska köpa en bil tittar på andrahandsmarknaden – och detta som en direkt följd av det uppenbara som ligger i att en ny bil, från fabrik, kostar en massa, massa pengar. 

En begagnad bil i Stockholm å sin sida blir långt ifrån lika dyr, men kan ändå visa sig hålla i många, många år. Frågan är hur man ska tänka vid köpet? Vi ger några fördelar med att välja en bilhandlare snarare än att köpa privat och via Blocket: 

  • Bilen är kontrollerad. Det säkraste sättet att köpa en begagnad bil i Stockholm är att välja en bilhandlare. Dels så handlar det om att bilen är besiktigad och servad. Dels så handlar det också om att bilen är värderad på ett professionellt sätt. Priset blir lite högre, men sett till tryggheten så är det värt det. 
  • Finansiering. Bilhandlare erbjuder ofta förmånliga villkor för finansiering av bilen. Det är en stor fördel för dig som kund. 
  • Rådgivning. Handen på hjärtat: hur mycket kan du egentligen om bilar? Fördelen med att köpa en begagnad bil via en bilhandlare är att denne kan vägleda dig till ett bättre köp – helt baserat på dina behov, krav och önskemål. Det finns hur många modeller och märken som helst. Med rätt bilhandlare matchas du mot helt rätt bil. 
Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Testa ny semester med att hyra husbil

Omväxling förnöjer och det gör semester också. Många vill göra likadant alla år – men inte alla. Att hyra husbil är ett roligt alternativ för de flesta.

Ledighet. Släppa rutinerna och inte stiga upp på morgonen förrän man själv har lust. Se annat än det egna hemmet och den egna staden. Nyfiket utforska andra delar av landet och kanske finna nya platser att älska. Köra runt i sin egen takt och hitta nattkvist där det passar en själv. Ostressade frukostar i naturen.

Har man aldrig provat på husbil förut kan man inte rimligtvis veta hur det fungerar och vad det innebär. Man vet att det finns fördelar gentemot husvagnskörning. Det är ju till exempel trevligt att inte alltid behöva agera stoppkloss i trafiken utan kunna hålla samma hastighet som alla andra. Och att slippa backa med släp uppskattar de flesta utom de som vill stila sig.

Hyra husbil är smart

Det är en god idé att starta en ny slags semestrar med att hyra en husbil. Att inhandla en egen sådan är en stor investering. Det krävs också en del plats för att förvara den rent fysiskt. Väljer man istället att först testa vad man tycker kan man sedan gå vidare och köpa husbil om man tycker att det passar en.
En husbil är praktisk för att den innehåller allt. Man sitter bra och säkert och husdjuren kan åka med utan att sitta trångt. Där finns plats för sömn, matlagning och umgänge och man kan ha roligt tillsammans. Som en semester ska vara.

Publicerat den
Kategoriserat som Husbil

Riskettan kurs i Stockholm

Att ta körkort är en spännande och viktig milstolpe i livet. För att uppnå detta mål behöver du inte bara behärska praktiska körfärdigheter utan även förstå vikten av säkerhet på vägen. En central del av detta är riskutbildningen, och den första delen av den – riskettan – erbjuds veckovis i Stockholm. I denna artikel utforskar vi vikten av riskettan-utbildningen och hur den kan ge dig de verktyg du behöver för att bli en ansvarsfull och säker förare.

Riskettan kurs: En översikt

Riskettan är den initiala delen av de två obligatoriska riskutbildningarna som krävs för att erhålla B-körkort. Den syftar till att utbilda blivande förare om risker och faror på vägarna samt hur man aktivt kan undvika dem. Att boka riskettan är inte bara ett krav, det är en investering i din egen och andras säkerhet.

Under riskettan-kursen, som sträcker sig över 180 minuter, dyker vi djupt in i ämnet riskbeteenden. Vi undersöker olika distraktionsfaktorer som mobilanvändning, stress och passagerardynamik. Genom att förstå hur dessa faktorer påverkar vår förmåga att köra säkert kan vi lära oss att undvika dem och minska risken för olyckor.

Risker att undvika: Alkohol, droger och trötthet

Alkohol, droger, trötthet och sjukdomar är allvarliga riskfaktorer som inte hör hemma bakom ratten. Genom att delta i riskettan-kursen får du en djupgående förståelse för hur dessa faktorer påverkar ditt reaktionsmönster och ditt omdöme. Att känna till dessa risker och ta medvetna beslut om att undvika dem är avgörande för din egen säkerhet och för andra på vägen. En förarens attityd och beteende har en betydande inverkan på säkerheten på vägen. Känslor som ilska, prestation och tävlingsinriktning kan påverka våra beslut och handlingar när vi kör. Genom att diskutera och reflektera över dessa aspekter under riskettan-kursen kan du utveckla en medvetenhet om ditt eget ansvar som förare och lära dig att hantera dessa känslor på ett positivt sätt.

Under kursens gång kommer du att presenteras för statistik som belyser olycksfrekvensen hos olika förargrupper, inklusive kvinnor/män och yngre/äldre förare. Tillsammans med instruktören kommer du att analysera dessa data och diskutera strategier för att minska riskerna och främja säkerheten på vägarna.

Publicerat den
Kategoriserat som Trafikskola

Biltvätt för en fräschare känsla i Stockholm

Att ha bilbesiktningen i antågande känns alltid som om tiden rusar iväg. Därför är det så skönt att kunna lämna över bilen till en professionell biltvätt i Stockholm.

Känslan av att plötsligt ha mer tid än förväntat är något som de flesta bilägare har upplevt. Tyvärr är det inte så vanligt förekommande. Det var precis det som hände Andreas när han satt i bilen på väg hem en vanlig vardagskväll. De senaste veckorna hade varit otroligt hektiska, men plötsligt hade allt lugnat ner sig på ett sätt som inte kändes helt bra.

Precis som när man glömmer något men inte kan komma på vad det är. Som en blixt från en klar himmel kom tanken till Andreas – han hade glömt att boka besiktningen. Vid nästa avfart körde han av och stannade vid en bensinstation. Han plockade upp sin mobil för att boka tid. Han insåg att det enda tillgängliga alternativet var om tre dagar, och hans bil såg ut som om den behövde en rejäl uppfräschning.

Biltvätt – en välbehövlig räddning

Andreas var en pedant när det kom till sin bil, men på senaste tiden hade han haft för mycket att göra. Att köra sin bil genom en automatisk biltvätt fick honom att känna obehag. Det var gränsen för vad han kunde acceptera, oavsett hur bråttom han hade. Istället satte han sig vid datorn i sitt hemmakontor och sökte efter en pålitlig biltvätt i Stockholm.

Med spänning väntade han medan signalerna sändes iväg. Han hoppades innerligt att de hade tid för en noggrann tvätt. Han ville att hans bil skulle bli tvättad både invändigt och utvändigt, att den skulle glänsa och dofta gott. För honom fanns inget mer pinsamt än en smutsig bil vid besiktningen. Till slut svarade någon och minuter senare la han på luren och suckade djupt. Allt hade löst sig. För mer information om biltvätt se biltvättstockholm.se.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilvård

Handledarkurs i Stockholm: Guiden för effektiv vägledning mot körkort

Att guida ditt barn mot körkortet när de når vuxenåldern är en viktig och givande uppgift. Genom att vara en handledare kan du inte bara hjälpa dem på deras väg mot att bli en självständig förare, utan också se till att de utvecklar säkra och ansvarsfulla körvanor. Om du är redo att ta på dig rollen som handledare, är en handledarkurs i Stockholm ett nödvändigt steg.

När tonåren övergår till vuxenlivet är det ofta dags att förbereda sig för att ta körkort. Att ha ett körkort innebär frihet och praktiskt oberoende. Om du har möjligheten att vara en handledare för en blivande förare, är det en förmån som kommer med ansvar. Att ta en handledarkurs i Stockholm är ett steg i rätt riktning.

Ditt barn står på tröskeln till vuxenlivet, både mentalt och fysiskt. Körkortet symboliserar ofta den första stora steget mot självständighet. Trots att den blivande föraren kanske inte känner sig fullständigt mogen än, närmar sig den dagen snabbt. Att kunna köra bil är en färdighet som ofta är förknippad med viss ålder, och du kan vara en del av den resan.

Handledarkurs i Stockholm: Vägen till att vara en framgångsrik guide

När någon du känner vill att du ska vara deras handledare på vägen mot körkortet, är en handledarkurs ett krav. Att genomgå en handledarkurs ger inte bara de rätta verktygen för att vara en framgångsrik handledare, utan det är även en lagstadgad utbildning. Vi tipsar om att hitta en trafikskola som erbjuder handledarkurs i Stockholm.

När du anmäler dig till en handledarkurs, finns det vissa förutsättningar som måste uppfyllas för att du ska bli godkänd. En minimiålder på 24 år och minst fem års giltigt körkort för det aktuella fordonet är exempel på sådana krav. Vidare får du inte ha blivit dömd för grövre brott och du bör vara skicklig i att köra fordonet.

Publicerat den
Kategoriserat som Trafikskola

Upplev friheten på din egen motorcykel: En guide till MC-äventyret

Drömmer du om den oändliga friheten som bara motorcykelkörning kan erbjuda? När vägen sträcker sig framför dig, fri och outforskad, har du möjligheten att styra mot dina önskade mål. Ett MC-körkort är nyckeln som öppnar dörren till detta spännande äventyr.

För de som längtar efter att känna vinden i håret och asfalten under hjulen, finns det inga alternativ. Att resa på två hjul ger en unik perspektiv och erfarenhet som inte kan replikeras på andra sätt. Bilar saknar den intimiteten och närheten till vägen, medan tåg och flyg inte kan erbjuda samma grad av närhet till omgivningarna. Att ge sig ut på en upptäcktsfärd är något som bör göras med en motorcykel som följeslagare.

Utforska världen på två hjul

Lyckligtvis behöver du inte äga din egen motorcykel för att njuta av denna frihet – det går att låna eller hyra en. Däremot är det viktigt att du själv tar steget och skaffar ditt MC-kort i Stockholm genom att genomgå utbildning hos en pålitlig trafikskola. Denna investering är avgörande för att kunna känna vinden i ansiktet med fullständig säkerhet och självförtroende. Oavsett om du redan äger en motorcykel eller planerar att skaffa en inom kort, är det viktigt att vara väl förberedd. Korrekt utrustning är inte bara för att imponera på andra, utan framför allt för att säkerställa din egen trygghet. Klädsel, hjälm och en pålitlig GPS är grundläggande, men den viktigaste investeringen är rätt utbildning.

Att hantera en motorcykel skiljer sig avsevärt från att köra en bil, men utbildningen delar ändå vissa likheter. Den omfattar både teoretiskt kunnande och praktiska övningar. Självklart krävs en god förståelse för trafikregler och en djupgående utbildning i Riskettan, som är specifik för risker som kan uppstå vid motorcykelkörning.

Skapa din väg till motorcykelkunskap

Alla har olika förutsättningar, men gemensamt är behovet av rätt kunskap. En kvalitativ trafikskola med inriktning på motorcykel ger dig den vägledning du behöver för att skräddarsy en utbildning som passar just dig. När utbildningen är avklarad ligger vägen öppen för ditt personliga äventyr.

Genom att investera i din utbildning och utrustning är du redo att utforska världen på två hjul. När du väl sätter dig på sadeln och känner vinden smeka ditt ansikte, kommer du att förstå varför motorcykelkörning är mer än bara en transportmetod – det är en livsstil som omfamnar friheten och äventyret. Så, ta steget och låt din resa som en äkta MC-entusiast börja!

Publicerat den
Kategoriserat som Trafikskola

Du kan sälja din bil på Lidingö säkert och smidigt

Vill du sälja din bil på ett säkert och smidigt sätt? På Lidingö finns det en bilfirma som köper din begagnade bil. De erbjuder en snabb och smidig affär.

Det finns många anledningar till varför man vill sälja sin bil. En del behöver större bil då familjen har utökats, eller så vill man bara ha en bil som har högre komfort och känns säkrare. Andra får en femtioårskris och vill köpa sig en sportbil där det inte får plats mer än två personer. Det finns helt enkelt många anledningar till varför man ska sälja sin bil för att kunna köpa en ny.

Men en sak som är säker är att de flesta vill ha både en snabb och trygg affär. Att sälja bil kan vara allt utom det. Det bästa är att kontakta en bilfirma som kan köpa bilen. På så sätt slipper man annonsera ut bilen och svara på hundratals frågor, dessutom frågor som redan är besvarade i annonsen.

Utöver det är det ofta stora summor det handlar om och det är inte allt för sällan något strular vid en bilaffär. Vill man sälja bil säkert och trygg, då gör man det bäst genom att ta kontakt med en bilfirma som kan tänka sig köpa den. Hur det går till, kan du läsa om nedan.

Aldrig varit enklare att sälja bil

Första steget är att ta kontakt med en bilfirma och be att få bilen värderad. Det är inte fel att ta kontakt med fler än en bilfirma för att se om priset kan variera. Priset de erbjuder är inte samma pris som om man hade sålt bilen själv.

Däremot får man en affär som är både snabb, smidig och trygg för alla inblandade. De värderar bilen och så fort en tackat ja till priset, så sätts pengarna över till ens konto. Ska man även köpa bil, så kanske de har något inne i ens smak.

Då kan man lämna in sin egen bil för inbyte och lägga pengar emellan eller så får man tillbaka en del pengar. En bilfirma på Lidingö har ofta ett stort utbud av olika bilar att välja bland. Mer information finns på hemsida: säljabillidingö.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Bra tips inför din nästa flytt

Flyttar du snart till en ny bostad? Underlätta för dig själv genom att hyra en skåpbil inför flytten. På så sätt kan du smidigt transportera alla dina ägodelar till ditt nya hem utan krångel.

Planera för en smidig flytt

Att flytta är en tanke som får många att rygga tillbaka. Trots att det oftast är spännande att flytta till en ny bostad, finns det utmaningar att ta itu med. Det krävs planering, packning, lyftande och uppackning. För att säkerställa en snabb och smidig flytt är det viktigt att planera varje steg i detalj. Först och främst bör du bestämma vilken dag flytten ska äga rum. Det är även en bra idé att bestämma en specifik tidpunkt för när flytten ska påbörjas. Ha i åtanke att flytten kan ta längre tid än du förväntar dig.

Hyra en skåpbil för flytten

När du har markerat flyttdagen i kalendern är det dags att ordna transport för dina ägodelar. Kontakta ditt lokala biluthyrningsföretag som r-ed.se och hyr en skåpbil för användning under flyttdagen. Det finns flera alternativ att välja mellan beroende på hur mycket utrymme du behöver i skåpbilen. Om du har en längre sträcka att köra med dina flyttgods kan du också hyra en skåpbil under en längre period. En annan bra tips inför flytten är att packa ner föremål från varje rum separat. Tydligt märk varje flyttlåda med innehållet, så att du vet exakt var den ska placeras i ditt nya hem. Det kommer att underlätta när det är dags att packa upp och hitta bland alla lådor.

Publicerat den
Kategoriserat som Hyra bil