Om oss

Bilar har förändrat hela vår värld och räknas som en av de viktigaste uppfinningarna som gjorts. Ser man till vardagen så är det svårt att argumentera mot att bilen förändrat den till det bättre. Bilen har gjort livet enklare och genom att använda en bil så har människan blivit mer mobil: vi kan åka var som helst, när som helst och där hela världen ligger öppen. Det är odiskutabelt.

Samtidigt så kan man heller inte undvika att nämna de negativa sidorna av vårt beroende av bilen. Vi har vant oss vid en bekvämlighet som i allra högsta grad bidragit till en sämre miljö och där generation efter generation valt att pumpa ut tunga avgaser på ett sätt som vi nu får skörda. Dessutom har bilen blivit något som gör oss latare i många fall. På den här sidan ska vi vända ut och in på bilen och det egna bilägandet. Vi ska se över olika modeller och vi ska titta mot framtiden. Hur ser det ut om tio år: är elbilen då det givna valet och kommer vi överhuvudtaget att köra bilen på egen hand? Framtiden är oviss, men den är även både spännande och kittlande.

Minns du vägen till körkortet? Kommer du ihåg första gången du fick sätta dig bakom ratten utan att någon annan var i bilen? Att ta körkort ger en enorm frihet och det är en milstolpe som både ger ett ökat självförtroende och som öppnar många dörrar – inte minst inom karriären där körkort ofta är ett krav. Alla har inte körkort och långt ifrån alla kommer att ta det. Vi ska dock visa olika vägar som leder fram till den rosa lappen och visa fördelarna som finns med respektive sådan.

Vi ska här även fokusera mycket på motorer och på underhåll av bilen. Det är viktigt både ur ett säkerhetsperspektiv och sett till priset vid en framtida försäljning. Vi anser att många bilägare behandlar sina bilar på ett styvmoderligt sätt. Man måste ta sig tiden att sköta om sin bil. Det är både roligt och något som också direkt ger en positiv effekt.

Kort sagt. Den här sidan skapas för dig som, liksom vi, älskar bilar och allt som har med motorer att göra. Spänn fast dig nu, för nu lättar vi kopplingen, lägger i växeln och drar!