Däck Huddinge – vanliga frågor

Har du en bil i Huddinge så har du också ett ansvar i att följa de lagar och regler som finns vad gäller exempelvis service och underhåll. En viktig del i detta är att byta däck i Huddinge och att göra detta i samband med våren och i samband med att vintern står för dörren

Vårt nordiska klimat ställer krav på att man ska kunna framföra bilen på ett tryggt och säkert sätt oavsett väglag – och däcken blir det viktigaste i att kunna göra detta. Här nedan tänkte vi svara på några vanliga frågor om att byta däck i Huddinge och genom detta ge lite information, tips och råd om hur du ska gå tillväga – enligt följande: 

Kan jag byta däck i Huddinge på egen hand? 

Ja, men var beredd på att det tar lite tid och att det, framförallt, är ett tungt jobb. Du kommer att sitta i en obekväm position och du kommer att hålla ett tungt däck i händerna samtidigt som du ska försöka få det på plats. En vanlig skada i samband med däckbyten är ryggskott – var försiktigt och se till att arbeta lugnt och metodiskt. 

När ska jag byta däck i Huddinge? 

Två datum är viktiga att hålla koll på. Den 15 april är det sista datumet som du får använda dubbdäck – och den första oktober så kan du börja använda dig av vinterdäck. Två gånger per år så måste du alltså byta mellan sommar- och vinterdäck. Tänk dock även på att väderleken har en avgörande betydelse i detta. Om det skulle snöa efter den 15 april så kan du vänta med att byta. Polisen ser inte svart eller vitt på detta. 

Kan jag byta däck hos en verkstad? 

Ja, och det rekommenderas! Ett professionellt däckbyte innebär att dina gamla däck kontrolleras och att du kan få tid att köpa nya lagom till nästa säsong. Utöver detta så handlar det också om att däcken balanseras och därmed ger en lägre bränsleförbrukning och en ökad säkerhet, dels också om att kostnaden är låg och att jobbet går snabbt. En annan fördel med att byta däck i Huddinge på en verkstad är att du även kan inkludera förvaring av dina gamla däck i tjänsten. Det är smidigt – och prisvärt!