En oslagbar frihetskänsla

Med bil behöver du inte förlita dig på kollektivtrafikens tidtabeller. För att ta körkort krävs uthållighet och mycket träning både i de praktiska och teoretiska delarna innan du är redo.

Underskatta inte värdet av att ha körkort och bil. Du ger dig själv möjligheter och förutsättningar att vara snabb, spontan och ta dig till ställen som inte annars vore möjligt. Samt det bästa av allt: du slipper kollektivtrafiken. Nu är det dock tyvärr som du vet inte så att du kan gå till ICA och köpa ett körkort. Du hittar det inte heller längst ned i cornflakespaketet. Det krävs hårt arbete och mycket övning. Därför behöver du anmäla dig till en trafikskola som kan utbilda dig. I slutändan är det dock alltid värt det.. Även om du bor i en storstad som Stockholm där det finns tunnelbana, tåg och bussar. Trots det finns det få saker som kan mäta sig med friheten att hoppa in i en bil och köra dit du önskar, i din egen takt och med din favoritmusik högt dunkande i högtalarna.

Stor makt och stort ansvar

Känslan är oslagbar av att sitta bakom ratten. Föreställ dig själv lämna Stockholm längs vägarna, köra förbi Globen, Tele2 Arena och vinka åt Globens Trafikskola åt din gamla körlärare. Förhoppningsvis kommer du aldrig tillbaka. När du har tagit körkort har du det livet ut, förutsatt att du förstås håller dig på rätt sida av lagen och lyder trafikreglerna. Körkortet är stor makt och med stor makt kommer också stort ansvar, som farbror Ben sade i Spider-Man.