Hur svårt är det att ta körkort i Stockholm?

Det är svårare att lyckas ta sitt körkort i Stockholm än om du tar körkort i Haparanda. Även om trafikreglerna är samma så är trafiken inte jämförbar. För trafiken tar inte paus vid uppkörning.

Hamnar du i rusningstrafiken i Stockholm och kommer från en mindre ort undrar du kanske hur någon kan klara uppkörningen. För utmaningen att ta körkort i Stockholm är på en annan nivå än i Haparanda. Visst ska du klara samma moment, men den intensiva trafiken tar inte paus vid uppkörningar. Många filer, hetsigt tempo och såklart alla härliga vägarbeten kan ge en erfaren bilförare gråa hår. Därför är det viktigt med rätt körskola i Stockholm. För den som tar körlektioner i Stockholm bör ha en bra lärare och trafikskola bakom sig.

Vanligt att missa uppkörningen

Det är vanligt att missa första uppkörningen i Stockholm. Framför allt om du bara kört privat. En anledning är att när du kör privat kan handledaren missa att gå igenom moment på ett korrekt sätt. Det är heller inte lätt att köra i Stockholm. Utmanande rondeller, avfarter som kommer snabbt och mycket att hålla koll på. För det gäller att kunna ha kontroll över allt som händer och vid en uppkörning är det väldigt lite som fel som förlåts. När du ska välja körskola är det bra att du väljer en i området där du kommer att köra upp. Genom att lära dig trafiken med en trafikskola ökar chanserna för att du ska klara körkortet även på första försöket.