Ladda din elbil

Fler och fler väljer att skippa de bensin- och dieseldrivna bilarna. Idag är det inne och betydligt mycket miljövänligare att köra med elbil. Elbilen behöver kunna laddas för att kunna köras.

Det är ständigt mycket trafik i de stora städerna som Stockholm. Man kan både se och känna dem, då de på många ställen luktar mycket avgaser. Trots att många väljer kollektivt eller samåkande vistas otroligt många bilar på vägarna. Vi går mot grönare tider, där många försöker leva så miljövänligt som möjligt. Man är mer medveten om hur mycket skada olika saker gör. Den vanliga bilen är en stor bidragande faktor till det. Det är ett enkelt val att gå från bensinbil, till elbil. Inköpet är lite mer, men det beror även på att det inte finns samma möjligheter att köpa begagnat.

Billigare körning

Inköpet kan kosta mer. Men i körning är den betydligt billigare, låt säga att en full laddning från en laddstolpe i Stockholm kostar mellan 80-300 kronor. På hela den laddningen kanske du tar dig 30 mil, detta varierar från bil till bil. Hade det varit bensin hade det kostat betydligt mer än den summan. Du kan göra din vanliga parkeringsplats till din laddningsplats. Det finns företag som hjälper till och installerar laddstolpar där de önskas. En laddstolpe kan på bara en timme ladda upp bilen för 70 km körning. Behöver man ladda längs vägen är det många ställen som erbjuder det. Elbilar, mot de grönare tiderna. Snällare mot miljön och ni kan slippa doften av avgaser.