Mopedutbildning i Stockholm för säker framfart

Om du tänker köra moped på allmän väg, måste du vara minst 15 år och ha körkort eller förarbevis. Börja med att skaffa dig mopedutbildning i Stockholm.

Att köra moped blev populärt redan i början av 1950-talet. Tidigare var det vanligt att man körde en lätt motorcykel eller en lättviktare. Ordet moped myntades och står egentligen för motor med pedal. I början av sin existens kunde mopeder framföras utan krav på körkort. Föraren måste dock vara minst 15 år och hastigheten fick inte överstiga 30 km/tim. Inte märkligt att den som fyllde 15 år ansågs ha uppnått mopedåldern.

Att mopeder kunde få spridning är inte så konstigt. Unga människor kunde snabbt ta sig fram på trånga gator och visst var det spännande att i tidig ålder få känna fartens tjusning. Det finns självklart en och annan som fuskade och började trimma sina mopeder för att kunna köra fortare. Men enligt lagens mening övergick mopeden då till att bli en motorcykel.

Mopedutbildning i Stockholm på inhägnad plats

Att lära sig köra moped i brusande trafik är naturligtvis inte tillrådligt. Den som vill lära sig köra moped kan få sin första mopedutbildning i Stockholm inom ett inhägnat område. På plats finns en instruktör och det går att lära sig körteknik och att hantera reglage under tryggt överinseende. Naturligtvis måste en mopedförare känna till alla trafikregler och teori ingår i mopedutbildningen.

Varför ska man då lära sig köra moped? Det är ett naturligt försteg innan man börjar köra bil. Jämfört med att köra bil är mopeden miljövänlig. Drivmedelsförbrukningen är låg och idag finns det också elmopeder, vilket gör att mopeden kan laddas på hemmaplan. Den stora fördelen med att köra moped är framkomligheten. Den som kör moped kommer fram i rusningstid och även till platser där kollektivtrafiken har sina begränsningar.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: mopedutbildningstockholm.se