Trafikskola på Gullmarsplan hjälper dig till körkortet

Vill du bli en säker och trygg förare ute på vägarna? Lär dig allting rätt direkt när du börjar att köra. En trafikskola på Gullmarsplan hjälper dig på vägen.

Är det äntligen dags att ta tag i körkortet och börja försöka på riktigt? Många börjar att köra privat, men det är inte alla som har möjlighet till det. För att köra privat behöver du ha någon att köra med. Personen måste vara minst 24 år och ha haft sitt körkort i över 5 år. Har du föräldrar som har körkort så kan du välja att övningsköra med dem. 

Om du kör privat, så är det väldigt bra att även ta några lektioner på trafikskolan. Många som har övningskört privat i åratal känner att de knappt kan något när de kör på trafikskolan. Detta eftersom det finns väldigt mycket som du behöver tänka på, som är lätt att glömma bort när du kör privat. På trafikskolan gör de dig redo för att kunna köra självständigt.

Kör i din takt på trafikskola

Alla har olika förutsättningar när det kommer till att ta körkort. En del tar det direkt när de fyller arton år, andra väntar tills de är över trettio år. Det finns inget rätt eller fel och du kan givetvis ta det precis när du vill. Det spelar heller ingen roll om du har kört tidigare eller inte ens suttit bakom en ratt när du börjar på en trafikskola.

Känner du dig inte redo att köra första gången du sitter bakom ratten? Det är inte heller några problem. Prata med din trafiklärare så tar ni det i din takt. Om du vill kan du först bara sitta bakom ratten och känna in hur det känns. Det är viktigt att du känner dig trygg och bekväm inför att du ska köra.